1-Knotwilg

knotwilg-1

 

 

De wijk Kethel-Oost - gebouwd op veengrond - is in de periode 2014 - 2016 in zijn geheel opnieuw opgehoogd. De bewonersvereniging nam het initiatief om als afsluiting van de ophoging een kunstwerk in de wijk te laten maken. Beeldend kunstenaar én wijkbewoner Sjef Henderickx kreeg de opdracht en liet zich inspireren door het polderlandschap. Naast een hoofdkunstwerk "De Knotwilg" bestaat het kunstwerk uit zevenafzonderlijke takken die op kopgevels in de wijk zijn geplaatst.

 

 

Het kunstwerk is mogelijk geworden door gemeentelijke subsidies, regionale fondsen, sponsors, giften en activiteiten van en door wijkbewoners. In juni 2014 werd de Knotwilg onthuld door burgemeester Lamers van Schiedam.

 

Sjef Henerickx (1944) woont en werkt in Schiedam. Hij deed de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam, was docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij is onderscheiden met verschillende prijzen in Nederland en België. Zijn werk is vanaf 1970 tot op heden te zien geweest op tal van solo- en groepstentoonstellingen in binnen-en buitenland. 

 

Wilt u meer weten over de inspiratie van de kunstenaar kijk dan naar het videofragment.

 

 

 

 

 

 

 

Op een van de takken die nog niet afgezaagd is, is een uil neergestreken. Ga naar het geluidsfragment om iets meer over de uil te weten te komen en zijn stem eens te horen.

 

  

 

 

Copyright © 2019 Bewonersvereniging Kethel-Oost. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.