attentie dubbele stroommeter

Tijdens de bestratingswerkzaamheden zijn en worden door de netbeheerder Stedin werkzaamheden verricht aan de stroomaansluiting in onze woningen. Inmiddels blijkt na deze werkzaamheden dat bij meerdere  woningen met een dubbele meter de nachtmeter niet meer werkt, en de bewoner dus 24 uur per dag het duurdere dagtarief betaalt. Wij adviseren u de werkzaamheden van de nachtmeter na te gaan (te zien aan de stand van het pijltje dat verandert van dag naar nacht). Indien de nachtmeter niet werkt kunt u dit doorgeven aan Stedin tel 088 8963963 waarna een monteur dit in orde komt maken. Het bestuur heeft Stedin aangeschreven de juiste werking van de stroommeters in onze wijk na te gaan en de schade van de niet werkende nachtmeters te compenseren. Het bestuur informeert de bewoners over het vervolg in nieuwsbrief en op de website.

zonnepanelen

'geen geld meer uitgeven aan energiekosten', zo promoot de gemeente onze huizen duurzaam te verbouwen, Schiedam doet mee aan het landelijk project NulopdeMeter, zie www.onshuisverdienthet.nl.

Op het forum is  de discussie gestart over Zonnepanelen, zie 'forum, ideeenbus'. Laat weten wat u ervan vindt en wat uw ervaringen zijn.

bouw foto's

Bouwfoto's van een huis in onze wijk. Een van onze wijkbewoners heeft de bouw met foto's gevolgd en deze voor ons nageslacht bewaard. Ook voor bouwkundige vragen geven deze foto's inzicht in de bouwwijze.

Lees meer...

Bouwfonds folders

Bouwfonds, de bouwer van onze huizen in de 70-jaren, heeft voor de verkoop folders uitgebracht. Zoals bij de meesten van ons bekend is onze wijk in 3 fasen gebouwd. De folders voor de verkoop van fase 1 en 2,info voor fase 2  en de prijslijst van de huizen bij fase 2 kun je hier inzien. Klik hiertoe op download.

Download voor de folder voor fase 1.

Download voor de folder voor fase 2.

Download voor info fase 2.

Download voor de prijslijst fase 2.

 

 

 

 

Woningonderhoud

Deze rubriek biedt de bewoners de mogelijkheid om informatie  uit te wisselen omtrent het onderhoud van de woningen, voorzover van belang voor meerdere bewoners in de wijk.

 

 

 

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn o.a.:
1. Daken en dakgoten
2. Vensters, kozijnen en dakramen
3. Buitenwanden, schuttingen en muren
4. Schuren, betimmering en carport
5. Leidingen, kabels en rioleringen
6. Grondzaken
7. Uitbouw en verbouw


Via het forum kunt u suggesties inbrengen voor het gemeenschappelijk woningonderhoud.


Veluxraam

Op initiatief van één van de bewoners van de wijk is een aantal aannemers benaderd, die offerte uitgebracht hebben voor het vervangen van de oude Velux dakramen van type GGL7 met nieuwe Velux dakramen van het type GGL U04 (134x98 cm).
Voor nadere informatie over deze offertes kunt het bestuur benaderen.

Dakpannen

Een bijdrage van Kees Noordzij, Koekoekslaan 29

Om verschillende redenen kan het soms nodig zijn om nieuwe pannen op het dak van uw huis aan te brengen. Misschien vanwege een storm, maar ook regelmatig voorkomt is het feit dat sommige pannen door weer en wind te lijden hebben van erosie. Het laatste is vooral het geval bij de onderpannen: de dakpannen direct boven de dakgoot.
Gegevens over de dakpannen

Lees meer...

Dakgoten

Dakgoten
In februari 2010 is er een actie gestart om (collectief ) de dakgoten te vervangen. Redenen hiervoor kunnen zijn lekkage ter plaatse van het koppelstuk of veroudering van het materiaal waardoor brosheid en de kans op scheuren kan toenemen. Of omdat de oude goten er niet meer uitzien
De reacties op deze actie hebben toentertijd geleid tot het opvragen van een drietal offertes
Hierin is onderscheid gemaakt tussen vervangen van de dakgoot of reparatie
Tot nog toe is het gelukt om nog steeds het bestaande dakgootprofiel te verkrijgen
De firma die in die tijd de goedkoopste aanbieding heeft gedaan is de Fa. J.J. Petit B.V. in Schiedam.
Tel. nr. 010-4714879

kethel 07.jpg
Copyright © 2019 Bewonersvereniging Kethel-Oost. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.