Dakpannen

Een bijdrage van Kees Noordzij, Koekoekslaan 29

Om verschillende redenen kan het soms nodig zijn om nieuwe pannen op het dak van uw huis aan te brengen. Misschien vanwege een storm, maar ook regelmatig voorkomt is het feit dat sommige pannen door weer en wind te lijden hebben van erosie. Het laatste is vooral het geval bij de onderpannen: de dakpannen direct boven de dakgoot.
Gegevens over de dakpannen


Uit berichten van bewoners blijkt dat het niet altijd eenvoudig is om nieuwe dakpannen te vinden van de originele soort. Tijdens de jaarvergadering 2006 gaf Kees Noordzij echter te kennen, dat hij nog over gegevens beschikt van de onderdakpannen, die hij een aantal jaren geleden op zijn woning heeft laten aanbrengen. Hij is zo vriendelijk om deze gegevens met ons te delen.

Gegevens:

• Met een kleine overlap naar de volgende woning zijn over de breedte van de woning 20 dakpannen nodig.
• De dakpannen direct boven de dakgoot heten onderpannen.
• Bij een hoekwoning zal de pan op de hoek een andere vorm hebben en waarschijnlijk ondereindpan links of rechts worden genoemd
• De pannen zijn sneldek betondakpannen type Neroma in de kleur "herfst".
• Loodgietersbedrijf J.J. Petit b.v. heeft destijds de pannen bij Kees Noordzij aangebracht. Op zijn advies heeft Kees de pannen zelf besteld bij Raab Karcher de Waardt in Vlaardingen achter de Vlaardingerdijk; tel 010 4342555. Petit heeft destijds de pannen bij Raab opgehaald en geplaatst.
• Het is wellicht raadzaam om bij het bestellen een oude pan mee te nemen om alle misverstand te vermijden, aangezien er vele soorten zijn.

Oproep: Oude pannen beschikbaar stellen aan buurtgenoten

Om verschillende redenen, zoals het plaatsen van een dakkapel, kan het voorkomen dat u (originele) dakpannen over heeft. Graag roepen wij bewoners van onze wijk, die om welke reden dan ook dakpannen beschikbaar hebben, op om dit kenbaar te maken via ons wijkblaadje. Van verschillende buurtbewoners hebben wij door de jaren heen gehoord dat zij interesse hebben voor dakpannen. Via een melding in het wijkblaadje kunt u misschien een buurtgenoot blij maken met uw overtollige pannen.

 

Een bijdrage van Marcel Korper, Oever 31 (april 2007)

Onlangs hebben wij ook nogal wat zoekwerk gedaan om een kantdakpan te vervangen (stormschade). Wij zijn uiteindelijk terecht gekomen bij de firma Luijtgaarden, Kreekdijk 9 4758 TL Standdaarbuiten 0165 312 489 en www.luijtgaarden.nl

Dit bedrijf is gespecialiseerd in nieuwe en gebruikte dakpannen. "Onze" dakpannen worden niet meer gemaakt en worden na elke storm zeldzamer, vooral de kantpannen. Wij hebben een rechter gevelpan Neroma (model I) gekocht incl. btw voor 7,69.

wijk10.jpg
Copyright © 2019 Bewonersvereniging Kethel-Oost. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.